blog.boyahed.com  


BRLN
BOYAHED REAL LIFE NEWS
BRLN
Startsida
Senaste veckan
Senaste månaden
Alla
Sök

Syndikera
Hjälp till
Diskutera
Publicistregler
Boyahed.com

SNABBSÖK

BOYAHED.COM
Senaste artiklarna:

- Boyahed goes blogg
- Anders Glenmark beklagar inte Michael Jacksons död
- Sommarpratarna 2009 - juni

Lauryn Hill dissade Vatikanen
Av johabbed i kategorin Underhållning
Publicerad 2003-12-15 21:00
Under en julkonsert som spelades in i Vatikanstaden för att sändas i italiensk TV gick sångerskan Lauryn Hill, före detta medlem i Fugees, till hårt angrepp mot den katolska kyrkan. Den svarta amerikanska sångerskan blev inbjuden för att uppträda på konserten, och tog tillfället i akt att från scen kritisera den katolska kyrkan - med anspelningar på de pedofiliskandaler som avslöjats bland olika församlingar tidigare.

"Gud har bevittnat korruptionen av ert ledarskap av utnyttjandet och missförhållandena, vilket är det minsta man kan säga om prästerskapet," sa Hill bland annat. "Jag inser att några av er kanske förnärmas av det jag säger, men vad säger ni till familjerna som blev förrådda av de människor de trodde på?"

Hon framförde inte låten som hon till en början hade tänkts göra, utan valde en annan låt som protest. Flera av Vatikanens högst uppsatta kardinaler satt i publiken, och uppges vara rejält upprörda. Konserten, som ska sändas på italiensk TV på julafton, antas visas med såväl artistens uttalanden som framförande bortklippta.


Källa: Antimusic
Direktlänk till nyheten: http://news.boyahed.com/?17