blog.boyahed.com  


BRLN
BOYAHED REAL LIFE NEWS
BRLN
Startsida
Senaste veckan
Senaste månaden
Alla
Sök

Syndikera
Hjälp till
Diskutera
Publicistregler
Boyahed.com

SNABBSÖK

BOYAHED.COM
Senaste artiklarna:

- Boyahed goes blogg
- Anders Glenmark beklagar inte Michael Jacksons död
- Sommarpratarna 2009 - juni

Turkmenistans president förbjuder playback
Av tippz i kategorin Allmäna konstigheter
Publicerad 2005-08-27 18:22

Han har redan förbjudit opera, balett och bilradior eftersom de var ”onödiga”. Han har varit emot långt hår, skägg på unga män och guldtänder. Och nu har han bestämt sig för att bli av med playback.

Presidenten Saparmurat Niyazov som under 20 år styrt Turkmenistan har befallt att en lag som förbjuder uppträdanden där artisten mimar till en låt skall förbjudas. Han tycker att playback har ”en negativ effekt på sång- och musikutvecklingen”. Mimning är förbjuden under alla kulturella evenemang, konserter, på teve och under privata fester som till exempel bröllop.

Allmän opposition är ovanlig så det verkar som om Turkmenistanierna får uthärda även denna nya lag från den excentriska presidenten. Även om det innebär att de aldrig får sjunga karaoke.

Det befolkningen ogillar med den nya lagen att ingen av de stora världsartisterna, om de hittade till Turkmenistan, någonsin kan turnera där. Ashlee Simpson, Britney Spears, Janet Jackson, Kylie Minogue, Madonna, Eminem och många fler vet nämligen inte hur man genomför en konsert samtidigt som man faktiskt sjunger.


Källa: Chicago Tribune, Chartattack
Direktlänk till nyheten: http://news.boyahed.com/?244
Kommentarer: Läs/Skriv