blog.boyahed.com  


BRLN
BOYAHED REAL LIFE NEWS
BRLN
Startsida
Senaste veckan
Senaste månaden
Alla
Sök

Syndikera
Hjälp till
Diskutera
Publicistregler
Boyahed.com

SNABBSÖK

BOYAHED.COM
Senaste artiklarna:

- Boyahed goes blogg
- Anders Glenmark beklagar inte Michael Jacksons död
- Sommarpratarna 2009 - juni

Minderårig lugnad med elpistol
Av jason i kategorin Brott & Straff
Publicerad 2005-09-11 17:28
Bzz, du är död!Elpistoler, eller så kallade stun guns, börjar bli allt mer poppis bland ordningsmakter världen över då de går under den populära beteckningen icke-dödliga vapen. Detta möjliggör ett större användningsområde vilket innebär att poliserna lättare kan oskadliggöra motståndare som inte ger upp på grund av polisens verbala övertalningsförmåga.

Vanliga offer för polisen brukar vara stadiga anabolamissbrukare på cirka 120 kilo, svarta kvinnliga bilförare som vägrar gå ut ur bilen vid tillsägelse samt tolvåriga flickor som skolkar. Det sistnämnda hände i alla fall i Burton Elementary School i Avondale, USA. Polisen i staden blev uppringda av skolans rektor som sa att en utav de kvinnliga eleverna vägrade att gå till sin lektion.

När polisen kom till skolan upptäckte de att flickan på väldiga 165 centimeter och massiva 55 kilo inte var så lätt att kontrollera. Efter att ha varnat flickan ett flertal tillfällen såg sig polisen tvungna att använda sin elpistol. Efter att ha bedövat flickan transporterade de henne dock inte till sin lektion utan arresterade henne istället för förargelseväckande beteende och motstånd vid gripande.


Källa: Yahoo! News
Direktlänk till nyheten: http://news.boyahed.com/?248
Kommentarer: Läs/Skriv